Når du får en hjernerystelse, vil det påvirke hele dit sanseapparat, dit nervesystem og kroppens bindevæv. Nervesystemets ”kamp og flugt” reaktion kommer i allerhøjeste alarmberedskab.

Alt efter, hvad du har med i bagagen af negative oplevelser, chok eller traumer kan konsekvensen af selv en mindre hjernerystelse få dit nervesystem til at reagere kraftigere end du forventer. Derfor kan selv en mindre hjernerystelse for nogen, give flere symptomer i dagligdagen end for andre.

Derfor kan det være svært at overskue omfanget af en hjernerystelse, hvorfor det er en god ide at søge hjælp og gerne så hurtigt som muligt.
Det kan være at symptomerne først viser siger efter nogle dage eller uger. Hvis du slår hovedet igen eller går igennem en stressende periode kan symptomerne dukke op på ny. Så hvis du har fået, selv en mindre hjernerystelse, skal du tage det alvorligt og reagere derefter. Senfølgerne (PCS) af en hjernerystelse kan påvirke dig i årevis eller evt. resten af livet.

Det kan være svært at forstå og at acceptere, hvor sensitivt og forvirret dit nervesystem kan blive efter en hjernerystelse. Hvordan hjernen og/eller kroppen ikke reagerer som den plejer. At den pga. det høje niveau af stress måske mangler ressourcer til selv at kunne reparere de skader, der er sket. Derfor er det vigtigt at lytte og reagere på din krops signaler, at samarbejder med din krop og ikke tænke at din hjerne eller krop er din fjende.

I en biodynamisk Kranio sakral terapi behandling bliver du mødt med accept og nærvær, der hvor din krop er og med det der er. Der er ingen agenda om, at der er noget der skal fikses. Derfor bliver kroppens alarmberedskab ikke yderligere aktiveret under en behandling. Det vil hjælpe dit nervesystem og bindevæv til at kunne begynde med at falde til ro, at slippe og at arbejde sig hen mod en sundere balance. Det er med til at styrke kroppens indre ressourcer og aktivere dine egne selvhelbredende evner.

 

Bestil tid

Bestil tid til behandling her på hjemmesiden .

Eller kontakt mig på mobiltelf.: 40721204 eller på pernille@krejsgaard.dk

Efter en hjernerystelse er det vigtigt at få hjælp og støtte til kroppens helings proces og gerne så hurtigt som muligt.

Her et par forslag til hvor du kan finde mange og vigtige informationer og hjælp, både til dig, - men også hvis du er pårørende, ven eller kollega til en der har fået hjernerystelse.

Hjernerystelse- en guide til en bedre hverdag af Annecatrine Borup.

Superkost til hjernerystelser af Charlotte Lillegaard Petersen.