Det Kranio-Sakrale system består af knoglerne i kraniet(kranio), ansigtet, rygsøjlen og korsbenet(sakral), samt bindevævsmembranerne, som holder hjernen på plads og cerebrospinalvæsken, som hjernen og rygmarven flyder i.

Det Kranio Sakrale system omgiver og beskytter hjernen og rygmarven mod slag og stød. Desuden er cerebrospinalvæsken også nødvendig for at vores hjerneceller kan få næring og udskille affaldsstoffer.

Hjernen og rygmarven udgør vores centralnervesystem. Centralnervesystemet er kernen i vores informations forarbejdning og styrer og koordinerer derved stort set alle processer i vores organisme.

Hjernenerverne og blodcirkulationen til og fra hovedet kommer ud gennem små åbninger i kraniet. Spinalnerverne kommer fra centralnervesystemet ud imellem nakke, ryghvirvler og korsben.

Spændinger, blokeringer og ubalancer i det Kranio-Sakrale system kan derfor hæmme nervernes arbejdsevne, nedsætte blodcirkulationen og cirkulationen af cerebrospinalvæsken. Det kan påvirke hele kroppen og give sig udtryk i en række forskelligartede symptomer - fysiske som psykiske.

Den rytmiske bevægelse af cerebrospinalvæsken, der cirkulerer/pumpes rundt i systemet, får knoglerne i kraniet, rygsøjlen og korsbenet til at bevæge sig sammen og indbyrdes i forhold til hinanden. Den bevægelse kaldes kraniepulsen.

Det er bl.a. ved at mærke frekvensen, styrken, symmetrien og kontinuiteten af kraniepulsen, at man som Kranio-Sakral terapeut får information om det Kranio-Sakrale systems tilstand.

Bestil tid

Bestil tid til behandling her på hjemmesiden .

Eller kontakt mig på mobiltelf.: 40721204 eller på pernille@krejsgaard.dk

KST er så mild en behandlingsform at stort set alle kan have glæde af en behandling, ung som gammel, i alle livets faser. 

Også selvom man ikke har symptomer, men blot for at øge det generelle velvære og drage omsorg for sig selv.

De rolige og præcise teknikker man bruger i Kranio sakral terapi er med til at nedsætte vores stressniveau. Det giver krop og sind en følelse af frirum, der gør det muligt, at nå ind til vores egen iboende sundhed og selvhelbredende kræfter.